Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Anne-Vibeke rejser: Tour de France 2013 (2:3)

I løbet af tre programmer kører Anne-Vibeke Isaksen samtlige etaper af årets Tour de France med bil og campingvogn. Og det er ikke hvilken som helst Tour de France – det er nemlig Tour de France nr. 100.

Det første program begynder på Korsika, hvor Tour de France for første gang i historien sættes i gang. Det er en stor begivenhed for befolkningen i Porto Vecchio, at dette års Tour de France skydes i gang i denne by. Der er allerede pyntet med gule, grønne, hvide og prikkede bjergtrøjer.

I Corte, der er hele Korsikas hjerte godt gemt i bjergene, besøger Anne-Vibeke verdens ældste købmand (etableret år 1800). Butikken har 3.000 forskellige varer og 1.700 af dem er fra Korsika. Her får hun en snak med Jean, der har arbejdet der i 54 år.

Kystbyen Ajaccio er nok mest kendt for at være Napoleons fødeby. Byen er stolt af den verdenskendte herre, selv om man ikke synes han gjorde nok for øen, da han kom til magten. På den store Place de Gaulle troner Napoleon på sin hest omgivet af sine fire brødre. Få minutters gang derfra kan man besøge huset, hvor Napoleon blev født og voksede op.

Anne-Vibeke fortsætter med færge til Nice og videre til Roussillon-Languedoc ved Montpellier, hvor hun bl.a. besøger Frankrigs første femstjernede campingplads med egen vingård.



   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.