Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

What2Watch Backstage: Interview med Birgitte Stærmose

I denne udgave har ”What2watch Backstage” besøg af en kvinde med noget på hjerte. Små og store fortællinger om mennesker og deres virkelighed.

De sidste mange år er Birgitte Stærmose gået fra projekt til projekt. I Danmark har hun arbejdet med dramaserien ”Norskov” og spillefilmene ”Darling” og ”Camino”, været med til udvikling af manuskripter og arbejdet som konsulent. Mest travlt har hun dog haft i udlandet, hvor hun bl.a. har været konceptuerende og ledende instruktør på serier til fx Netflix’ ”The English game”, HBO’s ”Industry” og C-Mores ”The Spanish Princess”.

Nu er Birgitte Stærmose aktuel med sin helt egen film ”Afterwar” – en hybrid mellem fiktion og dokumentar, der tager afsæt i hendes kortfilm ”Ønskebørn” fra 2009. En historie, der ikke har kunnet slippe hende. Mødet med børnene i efterkrigstidens Kosovo blev til en fortælling om efterkrigstidens voksne, og den skygge som krigen stadig kaster over deres liv. Alligevel er historien fiktivt, da manuskriptet er skrevet ud fra interviews, hvor de implicerede personer har fået andres historier, der så er blevet instrueret – dvs. fiktionaliseret, endda med en fjerde væg, hvor beskueren bliver inviteret med.

Det er ikke en nem film, men en absolut vigtig og reflekterende film i en tid, der er fyldt med ufred og forandring. Om den fører til flere priser til den dygtige instruktør, vil tiden vise. Birgitte Stærmose er absolut værd at holde øje med, og det er et spændende og inspirerende møde, når Ann Lind Andersen har besøg i ”What2Watch Backstage”.


Se programmet allerede nu på dk4.tv

Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.