Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

EU mellem etik og realpolitik

Det er ikke første gang og næppe ikke sidste gang, at EU bliver fanget i dilemmaet mellem etiske principper og realpolitiske interesser. Men hvorfor retter så mange sociale bevægelser, som finder sted langt fra Bruxelles og Strassburg, deres krav og forventninger om etisk stillingtagen og støtte til EU?

Hvordan håndterer EU den etiske udfordring? Findes der mon en gylden mellemvej mellem etik og realpolitik? Kan det etiske hensyn og den realpolitiske interesse forenes? Og i så fald under hvilke omstændigheder? Programserien kredser om disse spørgsmål i gennem 4 episoder og med deltagelse fra prominente medlemmer af Europa parlamentet, aktivister og intellektuelle kapaciteter.

Her i episode 2 ser vi på vores etik og vores realitet: Hvad sker der med EU’s højt-beærede og velbevogtede etiske principper når de møder EU-landes realpolitiske interesser? Hvordan opfatter EU parlamentarikere etiske udgangspunkter, EU-parlamentets opgaver, rolle og mission i verden, og hvorfor mener man Den Islamiske Revolutionsgarde i Iran, kendt som IRGC, kan, bør og skal på EU’s liste over terror-organisationer?


Se programmerne gratis på dk4.tv

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.